cum faci un SRL cu bani putini

Cum faci un SRL cu bani puțini in 2024?

Cum să-ți înființezi un SRL pe cont propriu: o experiență personală

 

Salutare! Mă numesc Alexandra și recent am reușit să-mi înființez un SRL fără a apela la un specialist. Am decis să scriu despre experiența mea pentru a demonta ideea că acest proces este complicat și inaccesibil.

M-am gândit că povestea mea ar putea fi de folos altor persoane creative sau din domeniul artistic care doresc să-și înființeze o firmă, dar se tem de procedură sau nu au resursele financiare necesare pentru a apela la un avocat sau un consultant.

Am inclus și un videoclip în care explic toți pașii pe care i-am urmat (linkul îl găsiți la finalul articolului). Sper ca prin această demonstrație să vă demonstrez că nu e chiar atât de complicat pe cât pare!

Ce trebuie să știi:

Documentația: Primul pas este să te documentezi cu privire la legislația în vigoare și la documentele necesare pentru înființarea unui SRL. Informațiile se pot găsi online pe site-ul Registrului Comerțului, dar și pe diverse bloguri sau platforme specializate.

Redactarea actului constitutiv: Actul constitutiv este documentul fundamental al firmei tale și trebuie redactat cu atenție. Poți apela la un model online sau te poți consulta cu un avocat pentru a te asigura că totul este în regulă. (atât pentru o firmă cu asociat unic cât și pentru o firmă cu mai mulți, găsești model de Act constitutiv pe site-ul ONRC )

Depunerea dosarului: Dosarul cu toate documentele necesare se depune la Registrul Comerțului de pe raza județului în care are sediul firma.

Obținerea certificatului de înmatriculare: După verificarea dosarului, Registrul Comerțului va elibera certificatul de înmatriculare al firmei.

Sfaturi:

  • Citește cu atenție toate documentele pe care le completezi.
  • Asigură-te că ai toate documentele necesare la dosar.
  • Nu ezita să apelezi la ajutorul unui specialist dacă ai nelămuriri.

Inființarea unui SRL pe cont propriu poate fi o provocare, dar nu este imposibilă. Cu puțină răbdare, perseverență și o bună documentare, poți economisi timp și bani.

Sper că această poveste te-a motivat să faci primul pas spre înființarea propriei tale afaceri! Mult succes!

==

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Language
× Hai să vorbim aici!