Cum creezi o colectie de stickere

Salutare, Alexandra aici, azi povestim un pic despre pasii pe care ii parcurgem atunci cand ne dorim sa creem o colectie de stickere.

O colectie de orice sincera sa fiu. Toate colectiile trec in mare parte prin aceeasi serie de pasi.

1 .Ideea

De fel ideea unei colectii vine rapid si de nicaieri. Poti sa fii in metrou sau la magazin sau la piata..si ceva te inspira. Brusc in mintea ta ia forma o imagine completa. Imagine ce poate sa fie foarte clara sau doar putin vizibila.

Nu tot timpul ideea aia are sens initial, dar daca am invatat ceva in anii astia de creat este ca e mai bine sa urmezi ideea, cu mintea si inima deschise. Intradevar nu tot timpul duce undeva, insa drumul pana acolo e fun si garantat vei ramane cu ceva.

2. Research

Cu ideea bine plantata in mintea ta, e timpul sa te apuci de research. Poate deja ai in minte un stil, poate ai vrea sa incerci ceva nou. E ok sa te uiti un pic la ce se intampla prin lume, sa vezi cum abordeaza alti creativi ideea ta. Poate e o idee complet noua si nu gasesti nimic, dar de cele mai multe ori ceva va aparea.

E esential sa vezi un pic si ce se intampla pe langa tine. Asta nu inseamna ca copiezi sau faci ce s-a facut deja. E bun ca un starting point pentru pasul urmator.

4. Schiteaza

Pasul asta e de fel messy si face putin sens. posibil cand te aflii aici sa ai impresia ca nu ai idee ce naibii faci si sa te intrebi, eu oare chiar stiu sa desenez? Dar nu te impacienta. pasul asta este menti sa fie haotic si sa para ca nu insemana mare lucru. Dar de fapt este unul dintre cei mai importanti pasi. De aici incepe colectia ta. Da-ti voie sa explorezi, sa desenezi aiurea, sa faci mazagalituri sa incerci 7 foi. Intr-un final se vor contura cateva desene, macar in mare. Alege de aici 3-5 desene..de fel cand facem o colectie alegem fie 3 fie 5..nu  e o regula, pur si simplu asta face sens pentru Magic Mint.

5. Deseneaza

Cu  schitele la purtator, e timpul sa rafinezi desenele. Acum e momentul in care scoti researchul si poate alegi culorile, acum vezi in ce stil ai vrea sa desenezi etc.

Partea asta e cea mai fun. You get to do the art part! Ia-ti timp si nu grabi procesul asta. Recunosc ca in multe dati am tins sa grabesc pasul asta, pentru ca parea ca deja am stat prea mult pe ceilalti pasi si mai erau inca chestii de facut. Insa pe cat posibil, lasa partea asta sa se desfasoare.

Daca nu esti sigur/a ca vrei sa creezi intr-un stil, sau ai impresia ca ar merge acelasi desen in mai multe feluri, incearca sa creezi mai multe variatii. De multe ori insa, ideea vine la pachet cu tot cu stil si vibe.

stickere cu mesaj motivational

6. Creaza stickerele si printeaza-le

Acum ca partea asta s-a incehiat, e timpul sa trecem la partea mai “logica” a proiectului asta. De altfel, avem si un video in care explicam cum facem stickerele.

7. Urca-le in magazin si imparte cu oamenii

Pasul final este acela de a urca produsul nou creat, in shop – fie ca vorbim de WordPress, Etsy, Emag etc. Si bineinteles, partea de marketare este la fel daca nu poate printre cele mai importante.

Tu ce pasi urmezi pentru a crea o colectie ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Language
× Hai să vorbim aici!